22 Haziran 2013 Cumartesi

Selahattin Demirtaş: "Hükümet adım atmazsa, haftaya sokaklardayız"


BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hükümet ile yaptıkları son görüşmenin kendileri açısından çok büyük umutlar ortaya çıkarmadığını söyledi.
KCK davasında yargılananların salıverilmesi gerektiğini bir kez daha tekrarlayan Demirtaş, “Şimdi silahlar susmuş ise siyasetçiler de içeride tutuklu kalmaya devam edecekse bunun adına bir çözüm süreci falan denemez. Bu nedenle arkadaşlarımızın tahliye olması, demokratik siyasetin ve demokratik çözüm sürecinin bir gereğidir. Halkımız bu haftadan itibaren alanlara ve meydanlara çıkacaktır. Kitlesel eylem ve etkinlikler yapacaktır. Hükümet eğer ikinci aşama ile ilgili somut adım atmaz ve işi yavaşlatmaya götürürse biz de elimizdeki bütün demokratik imkanları kullanarak parlamentodan, sokaklara, meydanlara, alanlara kadar her yerde tepkimizi en güçlü bir şekilde dile getiririz ve hükümeti barışçıl adım atmaya zorlarız.” dedi.

Diyarbakır’da katıldığı bir programda gündeme ilişkin soruları cevaplayan Demirtaş, hükümetle yapılan görüşmelerde şu ana kadar somut bir gelişme kaydedilmediğini söyledi. Sürecin tıkanması halinde Abdullah Öcalan’ın görüşmeleri kesebileceğini belirten Demirtaş, İmralı’ya gidiş-gelişler konusundaki sorunun çözüldüğünü düşündüklerini kaydetti. Demirtaş, şöyle konuştu: “Görüşmeler sürüyor, İmralı’da devlet, sayın Öcalan görüşmeleri sürüyor. Biz de hükümet ile görüşmelerimizi sürdüreceğiz. Bizim beklentimiz birinci aşamada Kürt tarafının ciddiyetle sorumluluklarına yaklaştığı gibi, ikinci aşamada da, hükümetin kendi sorumluluklarına ve görevlerine aynı ciddiyetle yaklaşmasıdır. Bunun olup olmayacağını kısa süre içerisinde göreceğiz. Hep birlikte buna tanıklık edeceğiz. Hükümet birtakım hazırlıklar içerisinde olduğunu ifade ediyor ama bu hazırlıkların ne olduğu, başlıkları, kapsamı, herhalde Parlamento’ya sunulduktan veya kamuoyuna açıklandıktan sonra hep birlikte bizler de göreceğiz.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder