10 Temmuz 2013 Çarşamba

"#Yeryuzuİftarı Muhteşemdi!" - @pnruk

Biz de bu akşam eşimle birlikte, pek çok direnişçi gibi İstiklal’de Yeryüzü İftarındaydık. Kimisi Yeryüzü Sofrası da dedi. Tek kelimeyle muhteşemdi!
Herkes karınca kararınca bir şeyler getirmişti. Yerlerde yer yer masa örtüleri serilmiş, örtüsü olmayanlar gazete kağıdı sermişti. Herkes her lokmasını sonuna kadar paylaştı. Hayatımızda hiç görmediğimiz insanlarla birlikte yan yana, karşı karşıya iftar yaptık. Kimisi oruçluydu, kimisi değildi ama oruçlu olmayanlar da yemeğe başlamak için iftar saatini bekledi.
Pek çok insan sofraların fotoğrafını çekti. Hem sıradan halk hem direnişçiler hem de yerli ve yabancı basın. Fotoğraf çekenlere de ikramlar yapıldı. Aslında yoldan geçen herkesle her lokma paylaşıldı. Şimdi evdeyim ve bu akşam İstiklal’de kimsenin yatağına aç girmeyeceğini bilerek huzurla uyuyabilirim…
Sosyal medyada kimileri şehrin ortasında bu kadar büyük bir sofra kurulmasını gösteriş olarak değerlendirmiş. Ama böyle değerlendiren kimsenin de bu akşam o sofrada bulunmadığını belirtmek isterim. Zaten eğer orada olsalar çok başka şeyler düşüneceklerinden de eminim çünkü bu akşam o sofrada sadece kalabalık yoktu. Bu akşam o sofrada sevgi, hoşgörü ve kardeşlik vardı.
Eve geldikten sonra İstanbul Valisi Avni Mutlu’nun son tweet’lerinden birini gördüm ve Ramazan’ın ilk orucu için aklımdan geçen cümleleri onunla da paylaşmak istedim ve böylece aşağıdaki tweet’i gönderdim…
valimutlu_ile_yarabSon olarak da bu akşam, yani 9 Temmuz 2013 akşamından izlenimlerimi fotoğraflarla paylaşmak istiyorum.
20:13
9Temmuz2013_2057_yeryuzuiftari21:09 Oturduğumuz yerden Galatasaray’a doğru Yeryüzü Soframız.
9Temmuz2013_2109_yeryuzuiftari1
21:09 Oturduğumuz yerden Taksim Meydanı’na doğru Yeryüzü Soframız.9Temmuz2013_2109_yeryuzuiftari2
Galatasaray’dan İstiklal boyunca Taksim Meydanı’na kadar uzanan Yeryüzü Soframız, İstiklal’in başındaki polis barikatı ve TOMA nedeniyle Meydana doğru devam edemedi.
9Temmuz2013_tomaliiftar
Yeryüzü Sofrasının yukarıdan görünüşü. Bu resim sosyal medyada dolaşıyordu. Kime ait olduğunu bilmiyorum.
9Temmuz2013_yeryuzuiftari21:24 İftarı bitirdikten hemen sonra çöpleri topladık el birliği ile.
9Temmuz2013_2124_coplertoplandiBu esnada meydan tarafındaki polislerin “Dağılın.” anonsu ile birlikte gaz maskelerini takmaya başladığı haberleri gelmeye başladı. İnsanlar “Bu nasıl insafsızlıktır! Bu nasıl keyfi saldırmadır!” diye tepki gösterdiler. Ardından hemen bütün kalabalık Taksim Meydanı’na doğru yürüyerek kendi ibadetlerine saygı göstermeyen polisi ve hükümeti protesto etmeye başladı.
9Temmuz2013_2137_tayyipcikdisari21:37′deki sloganlar “Tayyip, pabucu yarım, çık dışarıya oynayalım.” ve “Sık bakalım, sık bakalım, biber gazı sık bakalım. Kaskını çıkar, copunu bırak, delikanlı kim bakalım.” idi.
21:47′de İstiklal başındaki polis barikatı hala duruyordu ve biz Taksim’den ayrıldık.
9Temmuz2013_2147_poliseacacacDaha sonrasında polis geri çekilerek meydanı ve Gezi Parkı’nı direnişçilere açmış. Bu ana ait aşağıdaki resim sosyal medyada dolaşıyordu. Kime ait olduğundan emin değilim.
9Temmuz2013_TaksimmeydanRamazan’ın ülkemize sevgi, hoşgörü ve kardeşlik getirmesi dileği ile…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder